Kvinderne i mit liv

Arbejdsløs dag 17

Fredag den 7. september blev jeg raskmeldt fra min sygdomsperiode, hvilket i sig selv var en stor lettelse. Samtidig var det også en frygt, for det betød, at jeg om mandagen den 10. september ville blive meldt ledig, for jeg havde jo ikke et job at komme tilbage til, da jeg havde solgt min danseskole og samtidig havde besluttet at droppe det kandidatstudie, som jeg ellers var meldt ind på. Jeg har aldrig været ledig før og jeg gik ind til det med rystende bukser, for hvad kunne jeg risikere at blive “tvunget til” af a-kassen og hvad nu, hvis der slet ikke var så mange spændende jobs, så jeg var nødt til at søge noget, som jeg ikke havde lyst til?

Det er nu godt 2 uger siden, at jeg bleve meldt ledig, men jeg er allerede helt færdig over det. Bevares, alt det jeg frygtede, er blevet malet til jorden. Der er masser af jobs at søge inden for mit felt og det er ikke så firkantet og stift at samarbejde med a-kassen og jobcentret. Tværtimod synes jeg, at de er rigtig søde og hjælpsomme og min venlige sagsbehandler, Hans, beroligede mig med, at der minimum ville gå 24 uger, før de overhovedet begyndte at spekulere i, hvorvidt jeg skulle aktiveres på en eller anden måde. Det gav mig ro i sindet og har gjort, at jeg kan fokusere 100% på mine jobansøgninger.

Men det er netop jobsøgningen, der hyler mig lidt ud af den. Jeg har indtil videre skrevet 4 jobansøgninger og har fået 3 afslag og et “tak for ansøgningen, du hører nærmere efter fristens udløb”. Det er altså ikke fordi, at jeg havde forventet at få et job med det samme. Jeg tror bare ikke, at jeg havde forestillet mig, at det var så svært at komme til en samtale. Jeg synes faktisk selv, at jeg er god til at lave nogle gode, nærværende og gennemarbejdede ansøgninger og jeg har altid fået en masse ros for dem førhen. Og de nye er også blevet læst igennem ved a-kassen og har fået en fed tommelfinger opad med bravour. De 3 stillinger jeg har fået afslag på, er egentlig stillinger som jeg troede, ville være nogenlunde nemme at komme til samtale på, men nej. Så med det samme begynder “bank-dig-selv-i-hovedet”-Kathrine at komme op til overfladen og fortælle mig, at jeg ikke har gode nok kvalifikationer og jeg nok faktisk ikke rigtigt duer til noget. Og hun siger også, at den fjerde besked med “du hører nærmere”, må være fordi, at de håber på, at der kommer noget bedre.

Men i en ledighedssituation må man jo bare op på hesten igen og sende nogle flere ansøgninger. Men jeg forstår pludselig godt, hvorfor nogle siger, at arbejdsløs er et hårdt job mentalt.

.xxlmor.

2 kommentarer

 • Rikke

  Det kunne også være, at de vurderer dig overkvalificeret, fordi du er så dygtig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • xxlmor

   Du er sød Rikke! Det er bare lige det der med, at tro på det selv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kvinderne i mit liv