Hamborg for børnefamilien

Hej barsel!

Det føles på den ene side som om, at det ikke er længere end en måneds tid siden, at jeg fortalte her på bloggen, at jeg var gravid. Både Michael og jeg var så glade og det er vi selvfølgelig stadigvæk. Vi glæder os simpelthen så meget til, at lillebror kommer til verden.

På den anden side føles det som om, at det er hundrede år og en dag siden, at jeg blev gravid. For graviditeten har bare været et helvede. Jeg har fortalt lidt om det tidligere og vil ikke gå i alle de negative detaljer, men hvor har det været hårdt for os alle herhjemme. Jeg blev sygemeldt for fire uger siden og det er bare ikke blevet bedre – hvilket jeg ellers havde håbet på. Ærlig talt kan jeg næsten ikke vente til, at lillebror kommer til verden, så hele denne graviditet kan blive lagt på hylden og vi kan begynde at nyde livet som en familie på fire i stedet for tre og en halv.

I lørdags var der præcis otte uger til min termin og det betyder, at jeg nu officielt er gået på barsel. Selvom jeg har været hjemme i de fire uger inden da, er det som om, at det er en stor milepæl for mig. Nu er jeg inde i slutspillet og nu skal jeg ikke koncentrere mig om at blive rask, holde mig ovenpå for at kunne komme på arbejde igen eller have dårlig samvittighed over for min arbejdsplads, fordi jeg er sygemeldt. Nu er jeg helt rigtigt på barsel og skal bare sørge for at passe godt på baby og mig selv indtil, at vi får en dejlig søn ud i vores arme til september. Det er befriende at være nået der til.

Inden jeg blev gravid, lovede jeg mig selv, at jeg ville nyde min næste barsel. Jeg var ikke i tvivl om, at det ville blive meget sjovere at være på barsel anden gang. Dels fordi, at jeg ikke længere er selvstændig. Dels fordi, at jeg ikke længere er førstegangsmor med alle de bekymringer, der nu følger med. Jeg er dog heller ikke i tvivl om, at jeg nok ikke kommer til at nyde første heat af min barsel inden den lille kommer ud. Alle de komplikationer, der er opstået denne gang, gør det bare rigtig svært at nyde. Dog vil jeg nyde, at jeg kan få set en masse serier, gøre alt lillebrors tøj klar, skrive videre på de små projekter, som jeg startede på Ørslev Kloster, og andre små ting, som jeg nu engang kan holde til. Planerne om hovedrengøring, sortering af rodebunker, oprydning i haven osv, må jeg så ligge på hylden for nu.

Selvom første del af barslen uden tvivl ikke vil blive en dans på roser, så tror jeg stadig, at jeg kan holde mit løfte til mig selv om at nyde min barsel. Jeg glæder mig så meget til at være på den anden side af fødslen, have lillebror i armene og ikke have andet at tænke på, udover vores lille familie. Jeg glæder mig helt vildt til at prøve det. Da jeg holdt barsel med Johanne, var jeg stadig selvstændig danselærer og  var nødt til at forholde mig til de udfordringer, det bragte med sig. Fire dage efter min fødsel blev jeg kontaktet af tre sure dansemødre, der var utilfredse med, at deres døtre ikke kunne få enetimer, at gulvet på danseskolen ikke var tilfredsstillende og andre ligegyldigheder (i min verden – på det tidspunkt), som jeg var nødt til at forholde mig til og fikse. Jeg skulle stadig bogføre, sørge for løn til mine ansatte og planlægge ny dansesæson – for ikke at tale om, at jeg skulle starte delvist på arbejde efter 3 måneder. Alt det er jeg fri for denne gang. Og JEG GLÆDER MIG!

Jeg glæder mig til at være fuldtidsmor. Jeg glæder mig til at blive fri for smerter og plukkeveer. Jeg glæder midt til, at Johanne skal være storesøster. Jeg glæder mig til at nyde min fantastiske familie og forhåbentligt give igen på al den kærlighed og omsorg, som de har givet mig i de sidste mange uger. Jeg glæder mig til at møde min søn!

.xxlmor.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hamborg for børnefamilien