Ferietid! Og hvad nu?

Boligdrømme

En af de ting, der fylder meget herhjemme nu, hvor vi venter os barn nummer 2, er spørgsmålet om, hvordan vi skal bo i fremtiden. I dag bor vi I et fint lille parcelhus med en skøn tilgroet have og en god placering. Som sådan har vi egentlig nok kvadratmeter, men de er ikke så godt fordelt. Med to store stuer og en meget bred og lang fordelingsgang, er der ikke plads til mere end et enkelt værelse og soveværelse, hvilket nok vil blive problematisk inden for nogle år. Vi har overvejet, om vi skal bygge til eller bygge om, så vi kan blive boende, men vi kan umiddelbart ikke se os ud af, at det ville være en god løsning. Så det efterlader os så med spørgsmålet: “hvad skal vi så?”

Vi er begyndt at kigge på huse så småt. Indtil videre kun i Randers. Det er her, at Michael allerhelst vil bo, og jeg må indrømme, at jeg ikke som sådan har nogen geografisk placering lige nu, hvor jeg bare drømmer om at bo. I hvert fald ikke realistiske placeringer 😉 Vi er ikke fastlagte på Randers, men har ikke som sådan andre steder på tapetet lige nu. Placeringen er dog ikke vores største problem, men langt mere husets type og stil.

Vi er enormt uenige om, hvad der er lækkert. Michael er allermest til et helt nybygget hus, hvor vi har været med til at vælge alt fra dørhåndtag til vandhaner, og jeg er i den helt modsatte grøft, og vil gerne finde en ældre villa i murermester eller patricierstil, der måske skal sættes lidt i stand. Jeg forestiller mig et stort hus med en have, der er fyldt med små huler og høje træer. Stuer en suite, stuk og flere plan.

Vi kigger på begge dele – idag har vi været på nybygger-udstilling i Hinnerup – og jeg er da ikke i tvivl om, hvad der er smartest. I et nybygget hus er de faste udgifter bare lavere og risikoen for uforudsete udgifter er bare mindre. En ting er økonomien, men en anden ting er charmen, sjælen og den hjemlige hygge. Kan man få det i et nybyggeri med den byggestil, der præger markedet i dag? Kan en indretning af møbler, billeder og andre personlige genstande være nok til, at huset har sjæl? Og haven er mindst lige så vigtigt. Når engang der er vokset hæk op, vil det så nogensinde blive til mere end en firkantet græsplæne?

Jeg synes, det er en stor beslutning at tage. Jeg er egentlig okay med at skulle gå på kompromis med nogle af mine boligdrømme, da vi jo er minimum 4, der skal bo sammen og det skal være godt for alle. Jeg vil bare gerne have et hus, hvor jeg føler, at jeg er rigtigt hjemme og godt tilpas.

Heldigvis skal vi ikke skynde os!

.xxlmor.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ferietid! Og hvad nu?