TaberTorsdag #4

TaberTorsdag #5

Da jeg skrev i sidste uge, lagde jeg ikke skjul på, at det var gået ret skidt. Jeg spiste ikke særlig sundt, da der var lidt for mange ting, der skulle fejres og alt for “gode” undskyldninger for at spise usundt.

I denne uge har jeg tabt et kilo og det er dejligt. Jeg har dog en smule svært ved, at komme ordentligt ind i den sunde livsstil. Der er stadig rigtig meget, der lokker mig og jeg har svært ved at stå ved, når der bliver tilbudt slik, kage og andet usundt. Jeg går stadig i terapi og talte med min terapeut om det i dag. Hun sagde, at det kunne være en rigtig god ide, at tage “en pause” når der blev tilbudt fx søde sager. Bare lige to minutter, hvor jeg lige tænker efter og mærker i maven, om det rent faktisk er noget jeg har lyst til, eller om det er en autopilot, der bare spiser. Og hvis jeg så rent faktisk har lyst til det, kan jeg så nøjes med, at tage et halvt stykke kage eller et par enkelte stykker slik? For hvem har egentlig behov for mere? Så jeg må øve mig på timeouts og tænke og mærke rigtig godt efter.

Det går til gengæld rigtig godt med mængderne. Jeg tror, at en af grundene til, at jeg trods alt har tabt mig indtil nu er, at jeg spiser noget mindre, end jeg plejer. Jeg er begyndt at mærke, hvornår jeg er mæt – og så rent faktisk stoppe. Det er en enormt positiv egenskab at tage ind for mig, for det er nogle gange der, at jeg for alvor kommer til at give den gas. Jeg bliver så mæt, at jeg kan trille og det må være enormt svært for kroppen at arbejde med.

En anden stor synder, som jeg begynder at få bugt med, er mit indtag af søde drikke aka COCA COLA! Jeg elsker cola og jeg har i en lang periode hen over efteråret følt mig helt afhængig af det. Det smager godt – især til en pizza, en skål popcorn eller andet salt. Men jeg har fundet ud af, at danskvand kan give mig nogenlunde samme tilfredsstillelse – især, hvis jeg sørger for at drikke det på forhånd istedet for når jeg bliver mega tørstig. Det er blevet nemt for mig at sige nej tak til sodavand og erstatte det med de sunde alternativer – det må være en stor force. Det er jeg faktisk ret sej over.

Næste skridt må så være typen af mad. Nu har jeg fået skruet lidt ned for mængderne og for de usunde drikkevarer – så må næste uges projekt være sammensætningen af mine madvarer.

Status er nu minus 3 kilo!

.xxlmor.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TaberTorsdag #4