xxlmor 1 år

TaberTorsdag #3

Det var med en let nervøsitet, at jeg gik på badeværelset i morges, fik tisset af og så gik på vægten. For hvad kan man egentlig forvente at tabe efter en uge, når man ikke er på en superkur, men i stedet “bare” spiser sundt? Hvad kan man forvente, når man er vant til at prøve Dukan, Fit på 100 dage, South Beach, Nupo og alle de andre, hvor man snildt taber 5-7 kilo på den første uge? Ville jeg mon blive skuffet og opgive, som jeg har gjort så mange gange før? Og hvad kan man forvente, når man alligevel har haft en del “det-kunne-jo-også-være-rart-med-et-lille-stykke-chokolade”-ups’ere i løbet af weekenden?

Derfor steg jeg op på vægten med absolut ingen forventninger. I Sense-bøgerne skriver de, at man kan forvente at tabe imellem 400 og 800 gram om ugen, så jeg havde en lille forhåbning om, at der i hvert fald var røget et kilo – for jeg har jo meget at tage af. Jeg blev positivt overrasket! 2,5 kilo mindre end i sidste uge, sagde vægten. Det er ret godt, synes jeg selv. Jeg er i hvert fald rigtig glad, for jeg synes, at det er hårdt.

Vægten – eller tabet heraf – har fyldt meget i mine tanker i denne uge og det bliver det nok ved med i nogle uger endnu. Jeg vil selvfølgelig opdatere, hvad der sker på vægten, men det er muligvis ikke det, der vil fylde mest i opslagene normalt her på TaberTorsdag. Jeg overvejer endda, om jeg kun skal veje mig en gang om måneden. Men ikke her i starten, der har jeg simpelthen brug for noget motivation.

Jeg synes, at det er en op-ad-bakke-oplevelse at spise sundt. Jeg tror simpelthen, at jeg er sukker-afhængig. Eller… Jeg VED, at jeg er sukkerafhængig. Jeg får det fysisk (og psykisk) dårligt, når jeg ikke får noget sødt og det er egentlig ret hårdt at erkende. Men hvorfor dælen skulle jeg ikke være afhængig? Jeg har jo levet af junk, slik og sodavand i LANG tid. Denne afhængighed skal nok forsvinde igen, hvis jeg sørger for at hænge i. Det betyder dog, at jeg er faldet i et par gange. Jeg har holdt mig fra sodavand og junk, men det er da blevet til fredagsslik, popcorn i biografen i lørdags og nok egentlig også liiiiiiige lidt slik søndag. Det er stadig en væsentlig nedgradering af mit normale forbrug, så det er på rette vej. Men jeg glæder mig til, at jeg kan spise en pose fredagsslik fordi, at det er lidt hyggeligt og jeg har godt med overskud på kontoen frem for, at jeg “bare skal have noget sukker i skrutten.”

Ellers er ugen egentlig gået rigtig fint. Vi har fået noget godt at spise og jeg bliver faktisk fint mæt af en enkelt portion af det hele. Jeg kan mærke, at jeg har behov for mindre mad. I går forsøgte jeg mig med falafler i ovnen og det gik RIGTIG dårligt. Så den portion (som jeg selvfølgelig havde mangedoblet, så der var til fryseren bagefter), måtte i skraldespanden, for det var simpelthen uspiseligt. De lignede vidst også nærmest boller i stedet for 😉

Til gengæld lavede vi i weekenden pizza på tortillabunde, så der ikke var så meget brød. Vi fik fritter af søde kartofler til og det føltes næsten som mad fra et pizzarier. Eller who am I kidding, selvfølgelig gjorde det ikke det, men det smagte rigtig godt. Jeg glemte at tage billede af det, men det så nok egentlig heller ikke mega godt ud. Men bare det smager 🙂

Status er, at jeg er rigtig glad for resultatet af den første uge og jeg er toptunet til en uge mere! Du kan læse om min første uge her.

.xxlmor.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

xxlmor 1 år